Digitalizarea modului de lucru

Majoritatea companiilor au implementate sisteme informatice care permit angajaților să lucreze digital. România este o țară în care au fost utilizate computerele începând cu anii 90 preponderent cu sisteme de operare Microsoft și soluțiile Office: Word, Excel si Outlook.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei oamenii care lucrează în diferite companii ajung să utilizeze diferite sisteme și aplicații pentru activitățile de bază: comunicare, informare, colaborare. Emailul este de exemplu un instrument folosit masiv până în urma cu 2-3 ani, dar și acum este folosit destul de mult. Sunt puține firme la noi în țară care folosesc intern aplicații pentru ‘’chat intern’’ sau intranet-uri pentru comunicări/informări.

Dezvoltarea Social Media si a terminalelor mobile au împins oamenii să comunice și să lucreze în grupuri pe diferite aplicații inclusiv la serviciu (Whatsup, Messenger, Slak). Un aspect important pentru companiile mari este și capacitatea angajaților de a interacționa și comunica cât mai clar si rapid în exteriorul companiei cu clienții și furnizorii lor folosind soluții pentru întâlniri online cu posibilitate de video.

Avansul tehnologic software, hardware și de conectivitate (5G) permite astăzi oricărei firme să-și modernizeze toate instrumentele cu care anagjații lor lucrează. Recomandarea experților din domeniu este ca această modernizare să fie făcută cu atenție și cu o planificare foarte bună. Stabilirea unei strategii de implementare a unor platforme dedicate utilizării in business care să acopere cât mai multe activități de care este nevoie pe specificul companiei respective.

Ulterior trebuie evalute toate aplicațiile cu care lucrează angajații la momentul respectiv. Renunțarea la aplicațiile care fac același lucru sau nu aduc plus valoare. Identificarea platformelor din piață care răspund nevoilor companiei. Majoritatea platformelor oferă posibilitatea de a fi testate sau utilizate o perioadă scurtă de timp (30 – 60 de zile). Este foarte important ca testarea si implementarea lor să fie făcută cu firme specializate care pot să explice și să instruiască foarte bine anagajații care vor utiliza noua platformă sau aplicații. Acesta este un proces de schimbare de durată medie și lungă, oamenii trebuie să fie bine pregătiți și susținuți în acestă perioadă.

Viitorul modului de lucru va fi digital și va integra toate aplicațiile de care are nevoie un angajat: mesagerie, email, instrumente de colaborare, aplicații de business, gestionarea sarcinilor de lucru, accesul la documente astfel încât orice persoană să poată să se ocupe de mai multe sarcini deodată și să aibă mai multe responsabilități.

Urmărește-ne