Digital DNA, soluție de evaluare a gradului de maturitate digitală a companiilor

Deloitte România lansează Digital DNA, o soluție care permite evaluarea gradului de maturitate digitală a companiilor în funcție de 23 de caracteristici care definesc structura, modul de operare și comportamentul acestora.

Digital DNA se adresează în principal IMM-urilor și poate constitui un punct de pornire în stabilirea strategiei de transformare digitală. Soluția are la bază o metodologie creată de experții din rețeaua globală Deloitte în urma unei cercetări ample, bazate pe analiza a sute de studii și articole în domeniu.

Cele 23 de caracteristici care, în accepțiunea Deloitte, definesc «ADN-ul digital» includ, printre altele, democratizarea informației, schimbarea modului de lucru, adaptarea permanentă a competențelor, asumarea eșecurilor care vor apărea de-a lungul procesului și care sunt inevitabile într-un mod de lucru agil, ajustarea ierarhiilor. Cele mai multe organizații se concentrează simultan pe maximum trei sau patru din aceste caracteristici, conform analizelor noastre. Pentru mulți dintre liderii de business, este o revelație faptul că transformarea digitală ține doar parțial de implementarea propriu-zisă a soluțiilor tehnologice și că, în realitate, acest proces se referă la structura, competențele, guvernanța, cultura organizațională și capitalul uman ale unei companii. Cu alte cuvinte, ține de modul în care compania este organizată, operează și se comportă”, explică Vladimir Aninoiu, Director Tehnologie în cadrul practicii de Consultanță a Deloitte România.

Conform metodologiei, maturitatea digitală a unei companii începe cu explorarea digitală, o etapă în care soluțiile tehnologice tradiționale sunt folosite doar pentru automatizarea capacităților existente, dar fără efecte semnificative asupra organizației. Următorul nivel de maturitate digitală este cel de construire a ecosistemului digital, în care tehnologia contribuie la extinderea capacităților existente, dar organizația își păstrează structura, modul de operare și comportamentul anterior. Companiile aflate în această fază trăiesc „iluzia digitalizării” și sunt supuse riscului de a se bloca în acest punct, subliniază metodologia Deloitte. Organizațiile aflate în a treia fază de maturitate sunt cele care devin digitale, adică încep să observe modificări semnificative în structură, mod de operare și comportament, iar companiile cele mai mature sunt cele care sunt digitale, adică businessul este profund schimbat de soluțiile tehnologice implementate și optimizat astfel încât să exploateze cât mai eficient aceste soluții.

Articol preluat de pe www.start-up.ro

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne