CLUJ-NAPOCA - Un hub regional de inovație digitală

Viitorul în IT: Raport general în domeniul IT

Această cercetare este un produs al personalului Emerging Europe

Cluj-Napoca este de câțiva ani pe calea rapidă spre a deveni unul dintre cele mai atractive orașe din Europa Centrală și de Est, ca centru academic, turistic și cultural. Atmosfera plină de viață și pozitivă a orașului se bazează pe o orientare puternică către afaceri, pe un ecosistem de dezvoltare și pe potențialul ridicat de inovație în multe industrii și sectoare. Deoarece consecințele pandemiei continuă să genereze efecte de cascadă în multe straturi ale societății noastre, ne vedem pe noi înșine, atât ca comunități și organizații, cât și ca indivizi, care trebuie să devină mai rezistenți și mai adaptabili la schimbare.

Aici intervin grupurile de inovare, iar în cazul orașului Cluj-Napoca, au trecut de la promotori la campioni ai transformării digitale, oferind soluții atât pentru sectoarele din privat, cât și pentru cei din sectorul public.

Clusterul IT din Cluj a fost întotdeauna un practicant activ al abordării de jos în sus, atât la nivel local, cât și regional, aducând în prim plan și abordând nevoile relevante din cadrul industriei și comunității din care face parte, poziționând în același timp Clujul ca hub regional pentru inovația digitală (un obiectiv care a fost stabilit în documentele fondatoare ale organizației în 2012).

Citește întregul raport, aici:  https://emergingeurope.kartra.com/page/it-landscape-report 

182 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne