Un an de antreprenoriat în Soft

Am împlinit un an de când sunt antreprenor și pot să vă spun următoarele lucruri pe care le-am învățat:

Articol de George Șerban, https://www.gsdata.ro/

1. Nu am știut de la început ce vând, asta a reieșit după mai multe frământări interioare și interacțiune cu potențiali clienți.

2. Să găsești oamenii care au nevoie de produsele/serviciile tale nu e ușor. E mai bine să depui efort în a găsi prospectul potrivit decât să „convingi” un prospect care nu e pregătit sau nu vrea.

3. Trebuie să le spui tuturor cu ce te ocupi. Nu înseamnă că acei oameni vor cumpăra ceva de la tine dar poate te vor recomanda cuiva sau îți vor da feedback. Oricum, cu cât povestești mai mult cu atât înțelegi și tu mai bine cu ce te ocupi. Când glumesc spun că și atunci când văd un cățel pe strada merg și îi spun ”Hei cuțu ce faci? Vrei să cumperi niște soft?” :)

4. Toți clienții actuali i-am găsit prin cunoștințe. Am încercat cold calling (mai mult ca provocare personală) și pentru mine nu a avut rezultate.

5. Trebuie să ai o prezentare impecabilă și să le oferi oamenilor răspunsuri la întrebări înainte ca ei sa le pună, e posibil să nu pună întrebări și să-și dea singuri răspunsuri (mulțumesc Andrei).

6. Dacă ceea ce vinzi aduce valoare clienților, nu trebuie sa îți ceri scuze dacă ești perseverent.

7. Trebuie să cunoști cele mai dese obiecții venite din partea prospectilor și să le oferi răspunsuri logice fără sa te enervezi.

8. Oamenii trebuie să audă de mai multe ori de tine ca să te țină minte. Fiecare are preocupările lui și sunt mai importante decât ale tale.

9. Când nu poți să vinzi în acel moment, la acea întâlnire, atunci oferă sau cere ajutorul.

10. Ajutorul familiei este foarte important (vă mulțumesc).

11. Ziua are doar 24 ore. Dacă ești ambițios nu o să reușești să faci tot ce crezi ca poți

să faci. Când ești obosit mergi acasă.

12. Trebuie să ai niște bani puși deoparte, veniturile inițiale nu sunt direct proporționale cu optimismul antreprenorului.

52 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne