Digital Romania oferă soluții software pentru pasionații de digitalizare.

Tranzacție în IT: Compania românească Softelligence, achiziționată de americanii de la Encora

Grupul american de tehnologie Encora achiziționează compania IT românească Softelligence, fondată în 2006 de frații Adrian și Teodor Blidăruș.
Tranzacție în IT: Compania românească Softelligence, achiziționată de americanii de la Encora

Encora a anunțat marți că a semnat acordul definitiv pentru achiziționarea Softelligence, pentru a-și constitui primele centre de livrare în Europa.

Compania cu sediul central în Scottsdale, Arizona este susținută de fondul de private equity Advent International și de Warburg Pincus. Are peste 9.000 de angajați în peste 50 de birouri și laboratoare de inovare din SUA, Marea Britanie, Canada, America Latină, India și Asia Pacific, și oferă expertiză verticală la nivel de micro-industrie și capabilități de dezvoltare software proprietar.

Compania oferă, de asemenea, servicii de inginerie digital premiate, precum data science & engineering, inginerie pentru produse software, servicii cloud, DevOps, experiență digitală, quality engineering și securitate cibernetică. Encora are o capacitate de scalare pe verticală în HealthTech, FinTech, HiTech, IAM și Cybersecurity, Digital Commerce, turism și ospitalitate, aprovizionare și logistică, telecom și în alte industrii specializate.

„Softelligence va contribui considerabil la extinderea acoperirii globale și ne va consolida capacitatea de a oferi servicii de înaltă calitate, nearshore, pentru clienții din întreaga lume. Suntem încântați să îi urăm bun venit lui Adrian Blidăruș și echipei sale, deoarece aceștia vor oferi expertiză esențială ce ne va ajuta să creștem capabilitățile Encora și ne vor susține în misiunea de a deveni principalul furnizor global de soluții de inginerie”, a declarat Anand Birje, CEO, Encora.

De cealaltă parte, firma IT românească Softelligence SRL, cu 122 de angajați în 2021, a făcut în același an un profit net de aproape 6 milioane lei și venituri totale de 50 milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Softelligence oferă servicii de inginerie software și soluții digitale pentru sectorul bancar, asigurări și alte industrii. Prin birourile și centrele sale de livrare din București și Craiova (România) și din Skopje (Macedonia), firma permite organizațiilor din industriile de asigurări și bancară să accelereze creșterea cu soluții InsurTech, automatizare, AI, Machine Learning și servicii de dezvoltare software.

„Suntem onorați să fim primiți în familia Encora și considerăm că această achiziție ne va consolida considerabil capacitatea de a servi clienții din Marea Britanie, Europa continentală și nu numai. Softelligence și Encora se potrivesc foarte bine din punct de vedere cultural și credem că, forțele noastre reunite, vor oferi un plus de valoare clienților actuali și viitori”, a declarat Adrian Blidăruș, fondator și CEO Softelligence.

„Anunțul de astăzi marchează intrarea oficială a Encora pe piața europeană. Suntem încântați să colaborăm cu echipa Softelligence pentru a furniza clienților de oriunde din lume servicii de inginerie software de clasă mondială”, a completat Venu Raghavan, fondator și Executive Chairman al Encora.

Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți. Conform anunțului de marți, Softelligence va continua să funcționeze cu conducerea și personalul existent ca o subsidiară deținută în totalitate de Encora. Tranzacția este supusă aprobării autorităților de reglementare, încheierea sa fiind estimată la jumătatea anului 2023. Ulterior, Softelligence va începe demersurile de rebranding pentru a opera sub brandul Encora.

227 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne

Digital Romania - Solutii software pentru pasionatii de digitalizare