Sectorul IT&C a fost un star al economiei în ultimul deceniu

Dacă în 2008 existau 127.000 de angajaţi în sectorul IT&C reprezentând 2,4% din totalul angajaţilor din economie, în 2020 numărul acestora a ajuns la 220.000 şi reprezintă 4% din efectivul salariaţilor din economie.

Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timiş şi Braşov sunt zonele care concentrează cel mai mare număr de salariaţi din sectorul IT&C din România. Angajatorii din aceste judeţe au împreună 168.000 de angajaţi în sectorul IT&C, reprezentând trei sferturi din totalul angajaţilor din IT&C din România (de 220.000 de persoane în 2020).

Statisticile arată că, în perioada 2008 - 2020, numărul de angajaţi din IT&C a crescut cel mai mult în Cluj (de la 5.400 de angajaţi în 2008 la aproape 24.000 de angajaţi în IT&C în 2020) şi în Iaşi (de la 3.300 de angajaţi în 2008 la peste 14.000 de angajaţi în 2020).

Unu din zece angajaţi din Bucureşti lucrează în sectorul IT&C, arată calculele pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. În Cluj, 9% din totalul salariaţilor lucrează în IT, iar în Iaşi procentul se apropie de 8%, acestea fiind judeţele în care numărul de angajaţi din sectorul IT&C a crescut de patru ori în perioada 2008-2020.

Dan Zaharia, senior consultant la firma de consultanţă imobiliară Extind a precizat că, dacă până acum câţiva ani cel mai mare angajator din IT din Iaşi era o firmă de outsourcing – Conduent –, în prezent centrul de cercetare şi dezvoltare al Continental e pe primul loc, „iar cu planurile de creştere anunţate estimăm că Amazon va deveni în câţiva ani cel mai mare angajator din IT al Iaşiului“.

Florin Talpeş, CEO şi cofondator al producătorului de software de securitate IT Bitdefender, spune că topul reflectă clasamentul centrelor universitare, cu o excepţie – Constanţa.

„Pe oraşe, pe primele patru poziţii, clasamentul oglindeşte exact clasamentul centrelor universitare din România după numărul de studenţi. Industria a mers acolo unde sunt marii robineţi de talente, unde sunt marile şi cele mai bune universităţi. O surpriză e Constanţa care, deşi e al cincilea centru universitar, ocupă doar poziţia a 13-a. Pe de altă parte, Constanţa are potenţialul de a deveni în zece ani unul din polurile IT de top din România, mai ales în contextul muncii hibride (birou şi de oriunde). Localităţile cu potenţial de vacanţă au o şansă specială. În general, credem că apetitul tinerilor pentru a urma facultăţi IT a crescut şi creşte tot mai mult. E nevoie ca piedicile care au fost şi sunt în calea creşterii numărului de locuri la facultăţile de IT să cadă“, a explicat Florin Talpeş, CEO şi cofondator al producătorului de software de securitate IT Bitdefender.

Dacă în 2008 existau 127.000 de angajaţi în sectorul IT&C reprezentând 2,4% din totalul angajaţilor din economie, în 2020 numărul acestora a ajuns la 220.000 şi reprezintă 4% din efectivul salariaţilor din economie.

„Estimez că, în trei ani, numărul de angajaţi din sectorul IT din oraşele mari – Bucureşti, Cluj, Iaşi – o să se dubleze. Pe măsură ce în România apar mai multe start-up-uri şi firme de produse informatice sau de servicii complexe, nu doar de dezvoltare software, ci şi de project management, product marketing, vânzări, operaţiuni, HR, comunicare, vor genera tot spectrul de funcţiuni dintr-o firmă completă de IT.  Prin urmare, angajaţii care fac astfel de joburi în multinaţionale din alte industrii, care au învăţat să facă asta la un nivel înalt, pot să migreze spre IT“, a spus Andrei Pitiş, CEO al Simple Capital, firmă de investiţii pentru start-up-urile globale din IT, începute de antreprenori locali.

„Astăzi, industria de IT românească e încă dominată copios de servicii, bazată esenţial pe costul unei zile/om - aici intră industria de “outsourcing“ şi centrele de R&D ale companiilor internaţionale - cu cifra de afaceri per angajat mergând până la 5 ori faţă de costul forţei de muncă, în cazul foarte bun. Asistăm prin succesele internaţionale ale unor companii româneşti de tehnologie (“produse“) la creşterea ponderii industriei a cărei cifră de afaceri e mai puţin legată de costul zilei/om şi care are potenţialul ca productivitatea per om să meargă dincolo de 5. Productivitatea, adică cifra de afaceri per angajat, a crescut şi creşte mai mult decât numărul de specialişti. Şi acesta e un alt indicator pe care să îl urmărim“, a mai spus Florin Talpeş de la Bidefender.

„Oraşele care vor susţine antreprenoriatul, care vor fi prietenoase cu start-up-urile, universităţile care vor crea medii propice inovării şi construirii de echipe de tineri antrepenori, vor fi cele care vor câştiga cel mai mult. Iar pentru a reuşi, colaborarea cu industria inovativă, cu companiile care creează modele de reuşită internaţională în tehnologie, e esenţială. Deci credem că trendul de creştere a numărului de angajaţi în industria de IT&C va continua, cu productivitatea per angajat şi implicit ponderea în PIB a industriei crescând şi mai mult în următorii ani“, a concluzionat Florin Talpeş.

 

Sursa: Ziarul Financiar, 14 iunie 2021, Adelina Mihai

809 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne