Digital Romania oferă soluții software pentru pasionații de digitalizare.

Reconversia profesională de la domenii complet non-tehnice, la succes în IT

E posibil sau e doar marketing?
Reconversia profesională de la domenii complet non-tehnice, la succes în IT

Trăim vremuri în care schimbarea pare să fie singura constantă. Carierele sunt mai flexibile ca niciodată. Pe de o parte, nimic nu mai e sigur sau definitiv. Pe de altă parte, orice este posibil în tehnologie.
 

Mulți se întreabă dacă, după mulți ani într-un domeniu, este posibil să mai schimbi direcția. După cum demonstrează poveștile reale ale absolvenților de la SDA_Academy, în tehnologie găsești un spațiu vast de creștere.

Mihaela - De la vânzări la aplicații în Javascript

„Vorbim de schimbare dar noile meserii și domenii la modă sunt foarte legate de tehnologie. Dacă am lucrat până acum în bancă, cum o să fac să mă adaptez?”

Mihaela a decis ca la 29 de ani să renunțe la cariera în vânzări - o decizie pe care unii au considerat-o radicală.

Cursul de la SDA_Academy la care s-a înscris nu vorbea despre joburi în IT, ca altele de pe piață, ci despre cum să fii pregătit pentru viitor, indiferent de ce aduce el.

Să învețe singură nu era o opțiune: „La 29 de ani, nu-mi permit luxul de a învăța pe timpul meu din greșeli. Un mentor m-ar fi adus în punctul în care să pot deja să câștig din noua carieră”.

Schimbarea de carieră s-a întâmplat rapid și, în scurt timp a obținut și primul job. „Acum simt că sunt parte dintr-un viitor în care trebuie să fii mereu la curent dar poți si să evoluezi spectaculos.”

Cum să nu lași investițiile trecute să-ți blocheze viitorul în IT

„Mulți consideră că schimbarea carierei după ani într-un domeniu non-tehnic este un pas înapoi. În realitate, este o oportunitate de a avansa profesional.

Pe Mihaela anii în vânzări au dotat-o cu o capacitate ridicată de a înțelege nevoile clienților și astfel ea a avut un avantaj major când a început să învețe JavaScript la SDA_Academy", explică Sandra Putere, trainer JavaScript.

Lui Andrei o accidentare i-a pus capăt carierei sportive și așa a ales drumul Python. Despre el, Radu Cernusca, trainer Data Science, spune:

„Gestionarea stresului și capacitatea de a învăța din greșeli i-au fost de mare folos în învățarea conceptelor de programare.”

Nu contează din ce domeniu vii, ci cât de dispus ești să folosești ce ai învățat pentru a crea ceva nou. Industria IT nu este doar pentru cei care au parcurs un traseu tehnic clasic.


Sursa
https://www.hotnews.ro/stiri-sd_academy-27159050-reconversia-profesionala-domenii-complet-non-tehnice-succes-posibil-sau-doar-marketing.htm

43 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne

Digital Romania - Solutii software pentru pasionatii de digitalizare