Digital Romania oferă soluții software pentru pasionații de digitalizare.

Povești de succes, riscuri asigurate, digitalizare, fonduri europene și investiții, la SAS Alba Iulia

Cea de-a doua ediția a Secretelor Antreprenorului de Succes (SAS), organizată de IMM Club, a umplut, miercuri, 5 aprilie 2023, sala de ședințe a Camerei de Comerț și Industrie Alba. Transilvania Business a fost partener media al evenimentului.
Povești de succes, riscuri asigurate, digitalizare, fonduri europene și investiții, la SAS Alba Iulia

Anca Orzea, directorul general al CCI Alba, partener al evenimentului a urat bun venit invitaților.

Anca Orzea și Liviu Sav

„Județul Alba este un județ eminamente antreprenorial. Noi susținem antreprenorii județului Alba și ne pare bine că organizatorii ne-au inclus în acest tur al orașelor mult mai mari decât Alba Iulia, dar suntem a doua capitală. Capitala de suflet a României”, a subliniat Anca Orzea.

Antreprenorul secret

Antreprenorul secret al ediției de la Alba Iulia a fost Mariel Petric, manager partener la Kangoopack.

Mariel Petric, antreprenorul secret

Acesta și-a spus povestea sub tirul întrebărilor lui Liviu Sav, FCCA și cofondatorul IMM Club. Pentru început, Mariel Petric a fost provocat să dea definiția succesului din punctul său de vedere.

„Cred că cel mai important este să faci ceea ce-ți place și să-ți placă ceea ce faci. Să faci lucruri care te încarcă, care nu te obosesc, practic niciodată, și să fii mulțumit de momentul în care ești, și să ai întotdeauna planuri pentru viitor. Atunci poți să zici că ești pe drumul cel bun”, s-a destăinuit Mariel Petric.

Antreprenorul a fost întrebat cum este să de vii numărul 1 și ce înseamnă să fii competitiv. Omul de afaceri a răspuns că atunci când este copiat în ceea ce face, înseamnă că este pe drumul cel bun, că face bine ceea ce face.

„Nu este ușor să fii numărul 1. Atunci trebuie să fii conștient că toate reflectoarele sunt pe tine și trebuie să te comporți ca atare. Pe mine asta nu mă deranjează deloc”, a explicat managerul Kangoopack.

Daniel Coțop

Antreprenorul secret a ținut să precizeze că nu poți să fii cel mai bun dacă nu ai o echipă de succes. La eveniment a fost prezent și Daniel Coțoc, directorul Kankoopack, cel care îi pune în practică ideile lui Mariel Petric, cel mai bun exemplu al unei echipe de succes.

Management profesionist, riscuri asigurate, digitalizare, fonduri europene și investiții

Acestea au fost subiectele de discuție a etapei a doua a evenimentului.

Răzvan Secară

Răzvan Secară, CEO GIRO Transport a vorbit despre alternativa succesiunii în afaceri. Întrebat de ce un business antreprenorial ar trebui să ia în considerare managementul profesionist ca alternativă, Răzvan Secară a răspuns: pentru a exista.

„Eu am văzut destule businessuri, care din cauza lipsei de cultură antreprenorială au eșuat. Au fost oameni care când trebuiau să facă această susccesiune, afacerea s-a dus în cap”, a precizat Răzvan Secară.

Melinda Morariu

Despre fondurile europene și capcanele finanțărilor nerambursabile a vorbit Melinda Morariu, manager Fond Acces.

Marius Maier a vorbit despre managementul riscurilor

„În momentul când vrem să aplicăm pentru finanțări nerambursabile, de foarte multe ori ni se prezintă doar oportunitățile și nu ni se prezintă și riscurile. Sigur că sunt foarte multe oportunități. Sigur că este una dintre soluțiile bune de finanțare, dacă ni se potrivește și dacă acele oportunități sunt mult mai mari decât riscurile pe care ni le asumăm. Și dacă riscurile le cunoaștem și ținem cont de ele”, a explicat Melinda Morariu.

Despre riscuri a conferențiat Marius Maier, director general CMC Grup, broker de asigurări. Pentru început, acesta a prezentat cele mai importante riscuri globale conform unui studiu internațional făcut de Allianz. Pe primul loc se clasează incidentele cybernetice, urmate de pierderea de profit, aspectele macroeconomice, catastrofele naturale, criza de energie și schimbările climatice.

În worshop-ul din ultima parte a conferinței, Marius Maier a explicat, cu exemple concrete, „De ce managementul de risc este ingredientul secret al afacerilor”.

Tudor Nicula i-a consiliat pe cei prezenți cu privire la investiții

Tudor Nicula, fondator și director Casa de Investiții Transilvania a explicat de ce investesc antreprenorii în alte afaceri.

„Antreprenorii investesc în alte afaceri pentru reducerea riscului, Până la urmă investiția este un act conștient de a te asocia. Chiar dacă ești acționar minoritar mic, realitatea este că te asociezi într-o afacere”, a precizat antreprenorul.

Horea Neș – firmele au nevoie de digitalizare pentru a se dezvolta

Întrebat la ce se uită antreprenorii când investesc în alte afaceri, Tudor Nicula a subliniat că, în primul rând, la oameni. Înaintea cifrelor.

Despre pașii care trebuie făcuți spre digitalizarea businessului antreprenorial a vorbit Horea Neș, manager Digital Romania.

„Orice antreprenor care vrea să ducă businessul la un anumit nivel, peste un anumit prag, dacă nu începe să implementeze niște procese sau proceduri mai corporatiste, nu va reuși. Pentru că firma, după o cultură organizațională antreprenorială poate să crească până la un anumit nivel, dar mai sus de acel nivel nu va reuși să crească dacă nu începe să implementeze procese și proceduri de genul ăsta”, a concluzionat Horea Neș.

Sala plină la SAS Alba Iulia

Următoarele evenimente din cadrul SAS vor avea loc la București, Cluj Napoca, Timișoara și Iași.


Sursă: https://www.transilvaniabusiness.ro/2023/04/05/povesti-de-succes-riscuri-asigurate-digitalizare-fonduri-europene-si-investitii-la-sas-alba-iulia/ 

492 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne

Digital Romania - Solutii software pentru pasionatii de digitalizare