Digital Romania oferă soluții software pentru pasionații de digitalizare.

"Panică: Microsoft a scos Teams din suitele 365! Iar ne păcălesc!" sau “Cum putem înțelege obiectiv o schimbare” Alegeți voi titlul

Am citit ieri un articol pe această temă care anunța nevoia unei „schimbări de strategie pentru companii, după ce Teams iese din pachetul Microsoft 365”.

Nu am putut sa nu mă gândesc: Vai ș-amar de compania care își face strategia in jurul a 3 Euro / angajat. Asta m-a făcut să scriu acest articol pentru a clarifica situația pentru voi toți cei interesați și pentru a-mi ordona și eu gândurile intr-un discurs coerent.

Ce s-a întâmplat de fapt:

1.      Microsoft a decis schimbarea modului de comercializare al Teams prin scoaterea acestui serviciu din anumite pachete, introducerea lui ca produs de sine stătător si crearea unor pachete noi ce-l conțin.

2.      Această schimbare nu afectează in niciun fel contractele in curs si nu afectează contractele in curs nici la aniversările viitoare. Mai mult, clienții ce au pachete cu componenta veche pot cumpăra in continuare aceste pachete mărindu-și numărul de utilizatori.

3.      Clienții noi vor avea de ales din noile pachete in funcție de necesități.

Pană aici cred ca e foarte clar deja că nu discutam de schimbări de strategie, modificări de bugete in corporații, panică sau concedieri colective.

In continuare vă voi prezenta perspectiva mea asupra schimbărilor de mai sus, cu plusuri si minusuri, cu toate că vă spun din capul locului că scopul nu este o diviziune in pro si contra ci obținerea de claritate asupra situației.

Schimbările Microsoft afectează distinct 2 categorii mari de pachete: pachetele Business si pachetele Enterprise. Voi trata separat cele 2 categorii.

Zona Enterprise – Pachetele E1, E3, E5, etc.

a)      Din toate pachetele cu Teams s-a scos Teams și s-au ieftinit cu 2 Euro.

b)     A apărut opțiunea nouă de a achiziționa Teams, separat, pentru 5 Euro.

c)      Toate pachetele ce conțineau Teams au dispărut.

Clienții existenți care au pachetele vechi nu sunt afectați nici pe parcursul contractului, nici la înnoire, nici la adăugarea de utilizatori noi deoarece pot folosi in continuare pachetele vechi. Excepta o face plasarea de licențe noi, nealiniate cu cele vechi care se consideră comandă de subscripție noua si se tratează ca atare.

Clienții noi au mai multe opțiuni in funcție de nevoi, vor putea achiziționa și Teams separat, și pachete fără Teams. Daca însă vor dori un pachet cu Teams, echivalent cu pachetele vechi, costul total va fi cu 3 Euro mai mare decât este pentru clienții existenți.

Zona Business – Pachetele Business

a)      Pentru fiecare pachet disponibil (Basic, Standard, Premium) s-a adăugat un pachet fără Teams, mai ieftin.

Clienții existenți care au pachetele vechi nu sunt afectați nici pe parcursul contractului, nici la înnoire, nici la adăugarea de utilizatori noi deoarece pot folosi in continuare pachetele vechi.

Clienții noi au mai multe opțiuni in funcție de nevoi, vor putea achiziționa pachete cu sau fără Teams, după nevoi.

Va las cu aceste informații. Nu uitați ca e foarte greu sa cuprinzi totul într-o pagina deci va rog ca pentru detalii să mă contactați. Putem discuta de realități, conspirații, strategii geniale sau mai puțin inspirate.

Ca fapt divers va mai spun că o operațiune similară a avut loc atunci când s-a considerat că existenta lui Internet Explorer ca standard in sistemul de operare dezavantajează competiția ?

Bucurie!

Sursa: https://www.linkedin.com/pulse/panică-microsoft-scos-teams-din-suitele-365-iar-ne-păcălesc-dan-alexa-3rfae/?utm_source=share&utm_medium=member_android&utm_campaign=share_via

1235 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

1 Commentarii

Dan

2023-11-28 14:47:13

Lasă cei 3 EUR, de anuntul cresterii pretului abonamentelor Microsoft Business (Office) 365 nu spui nimic?! Tocmai am primit instiintarea ca majoreaza tarifele cu 11% de prin aprilie/mai 2024, urmand ca modificarile (cresterile?!?) de tarife sa fie bi-anuale.

Lasă un comentariu

Urmărește-ne

Digital Romania - Solutii software pentru pasionatii de digitalizare