Până la digitalizare, o companie pierde în medie cinci ore pe lună pentru a semna și pregăti documente pentru bancă

Conform unui studiu realizat de UniCredit Bank o companie pierde, în medie cinci ore pe lună pentru pregătirea și semnarea documentelor în relația cu banca.

În cazul companiilor mari, cu peste 250 de angajați, timpul necesar pentru prelucrarea și semnarea unor astfel de documente se ridică, în medie, la 20 de ore. 37% dintre companii susțin că sunt deschise față de implementarea noilor tehnologii în activitățile lor.

Principalele 3 beneficii care derivă din adoptarea tehnologiilor digitale se referă la simplificarea proceselor, dar și la reducerea costurilor. Astfel, 74% dintre respondenți consideră că digitalizarea ajută la simplificarea schimbului de documente în relație cu diferite instituții și parteneri; 60% cred că duce la procese tranzacționale mai rapide, iar 53% se așteaptă ca aceasta să genereze o economie de costuri.

UniCredit Bank de exemplu va oferi companiilor cliente  posibilitatea ca din noiembrie, să semneze documentația în relația cu banca folosind o semnătură electronică calificată emisă de un furnizor autorizat din România. Această semnătură electronică este recunoscută pe deplin pe teritoriul României și al Uniunii Europene, cu valoare juridică identică semnăturii olografe și va putea fi folosită și în relație cu alte părți, cum ar fi cu instituțiile statului. Soluția este dezvoltată în parteneriat cu furnizorul român de certificate digitale calificate Trans Sped pe platforma Adobe Sign.

Richard Ramsamugh, senior manager strategic development la Adobe, a punctat că firmele trebuie să își optimizeze operațiunile, în condițiile în care 80% din documentele interne sunt pe suport de hârtie, iar angajații pierd 33% din timpul de muncă pregătind aceste documente.

Articol preluat de pe www.cursdeguvernare.ro

164 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne