Digital Romania oferă soluții software pentru pasionații de digitalizare.

Oradea face pași hotărâți în era digitală

Interacțiunea digitală cu cetățenii este o realitate palpabilă, la Oradea. Concret, iată cum se manifestă deschiderea Primăriei Oradea față de cetățeanul aflat la un click distanță.
Oradea face pași hotărâți în era digitală

La finalul lunii ianuarie, Primăria Oradea a lansat noul portal web municipal www.oradea.ro, ce oglindește deschiderea pe care municipalitatea orădeană o are către orădeni, și nu numai către orădeni. „Noul www.oradea.ro pune la dispoziția cetățenilor o suită generoasă de resurse, informații și servicii online integrate, oferite printr-o interfață adaptată atât dispozitivelor desktop, cât și mobile”, arată Călin Corpaș, coordonator IT al Primăriei Oradea și, în același timp, consilier al primarului Florin Birta.

Structură

Felul în care arată noul portal web arată orientarea față de nevoile utilizatorului. Este motivul pentru care meniul portalului este structurat în secțiuni intitulate sugestiv: „Pentru cetățeni”, „Pentru firme”, „Primăria Oradea”, „Turist în Oradea” sau „Servicii și informații importante”.

 

„Noul oradea.ro a fost gândit astfel încât informațiile să fie structurate ținând cont de nevoia cetățeanului de a ajunge cât mai rapid la informația și serviciile online care îl interesează. Din acest motiv, informațiile căutate pot fi găsite ușor, indiferent de experiența digitală a utilizatorului. Motorul de căutare amplasat central, pe pagina principală a portalului reprezintă un element inovativ. Prin noul motor de căutare, cetățeanul poate găsi rapid ce dorește, folosind cuvinte cheie”, spune Călin Corpaș, arătând că diversificarea serviciilor oferite de noul portal municipal nu se va opri aici. 

 

Călin Corpaș

„Căutăm mereu noi modalități de a veni în întâmpinarea nevoilor pe care le are publicul larg în relația cu administrația publică. Tocmai deoarece nu avem pretenția că suntem perfecți, suntem hotărâți să ne folosim de instrumentele tot mai generoase pe care ni le pune la dispoziție era digitală, pentru ca cetățeanul să obțină ușor, din câteva click-uri, tot ceea ce îl interesează în relația cu Primăria”, ne încredințează coordonatorul IT Călin Corpaș, ajuns în administrația publică din mediul privat. 

Ce servicii online oferă Primăria Oradea

 Azi, serviciile online oferite cetățenilor sunt ușor de găsit pe oradea.ro. Acestea sunt evidențiate în mai multe secțiuni ale portalului web, tocmai pentru a fi la îndemâna oricărui cetățean care dorește să evite drumurile către sediul Primăriei Oradea. Iată cum sunt grupate resursele și serviciile online, aici: https://oradea.ro/servicii-online/.

Vehiculele digitale prin care Primăria Oradea le pune deja la dispoziția publicului larg evidențiază o gamă extinsă de servicii online, ce pot fi accesate din www.oradea.ro: Portalul de servicii Digital.oradea.ro, Platforma cetățeni Ghișeul Online Primăria Oradea, Aplicația mobilă Oradea City Report, Aplicația mobilă MobilePay și Aplicația mobilă Parking Oradea.

 

Platforma digital.oradea.ro, unde cetățenii pot depune online 60 de tipuri de cereri, iar în viitor vor fi dezvoltate și alte cereri, astfel încât cetățeanul să poată sa depune online aproape orice tip cerere, fără a fi necesar să se deplaseze la sediul Primăriei Oradea. Această platformă dedicată serviciilor online a fost realizată prin fonduri europene, în valoare de 2.292.510 lei fără TVA.

Sursa: https://www-transilvaniabusiness-ro.cdn.ampproject.org/c/s/www.transilvaniabusiness.ro/2024/04/19/oradea-face-pasi-hotarati-in-era-digitala/amp/

58 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne

Digital Romania - Solutii software pentru pasionatii de digitalizare