Digital Romania oferă soluții software pentru pasionații de digitalizare.

Finanțare de până la 17000 de euro pentru dezvoltarea de competențe digitale pentru IMM-uri

Granturile se acordă IMM-urilor din toate domeniile, singurele excepții fiind acvacultura, piscicultura și producția agricolă primară.
Finanțare de până la 17000 de euro pentru dezvoltarea de competențe digitale pentru IMM-uri

Prin Programul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR), întreprinderile mici și mijlocii pot obține granturi de până la 17.000 de euro pe care să le folosească pentru perfecționarea sau, după caz, recalificarea angajaților în domenii tehnice precum:

 • Internet of things
 • Tehnologii cloud
 • Big data
 • Învățarea automată
 • Inteligență artificială
 • Automatizarea proceselor robotice
 • Blockchain
 • Cyber-Physical Systems
 • Additive manufacturing

Pentru a se califica, IMM-urile trebuie să aibă maximum 249 de angajați, o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane de euro și active sub 43 milioane euro. Condițiile complete de solicitare a sprijinului financiar sunt disponibile aici. Finanțarea se acordă sub formă de ajutor de minimis, ceea ce înseamnă că suma solicitată pentru proiect cumulată cu alte ajutoare de minimis primite în ultimii 3 ani nu trebuie să depășească 200.000 euro, respectiv 100.000 euro pentru domeniul transportului. 

Granturile se acordă IMM-urilor din toate domeniile, singurele excepții fiind acvacultura, piscicultura și producția agricolă primară.

 

Ghidul pentru obținerea grantului

Pasul 1: IMM-urile se înscriu pe platformă până pe data de 29 decembrie 2023 printr-o declarație în care completează datele firmei, datele reprezentantului legal, bifează programul/programele de interes și  declară că îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Pasul 2: Din ianuarie 2024 începe verificarea aplicațiilor înregistrate, în ordinea depunerii solicitărilor. IMM-urile selectate vor furniza documentele care atestă îndeplinirea condițiilor de eligibilitate.

Pasul 3: Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) va publica pe platformă, până pe 29 martie 2024, furnizorii de training contractați și lista programelor de formare urmând ca fiecare IMM să selecteze furnizorul și programul/programele de instruire pentru angajați.

Pasul 4: Se derulează procesul de formare care se va finaliza până în decembrie 2025

Ghidul pentru completare și transmiterea solicitării în platforma PNRR

 1. Reprezentatul legal al companiei, deținător de semnătură digitală, își creează cont personal pe platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home.
 2. Completează datele societății și înrolează compania în contul persoanei fizice accesând  opțiunea Înscrie/Înrolează-te la o persoană juridică din Meniu Utilizator din dreapta sus.
 3. Adaugă proiectul cu titlul „Solicitare sprijin <>” accesând butonul Adaugă Proiect și selectând apelul „PNRR/2023/C7/MCID/I19./Apel competitiv pentru sprijinirea IMM-urilor în formarea în domeniul competențelor digitale, cum ar fi instrumentele și echipamentele digitale, consolidarea competențelor digitale, inclusiv a competențelor legate de tehnologiile de tip cloud și a tehnologiilor specifice industriei 4.0”.
 4. Accesează butonul Modifică și completează secțiunile astfel:

Analiza DNSH – Nu

Valoare solicitata proiect - 83,631 RON (valoare maximă)

Buget proiect - 83,631 RON

 1. Accesează butonul Adaugă de la finalul paginii de încărcare a proiectului din dreapta jos și încarcă declarația completată, salvată în format .pdf și semnată digital în categoria: Cerere de finanțare.
 2. După finalizarea încărcării și verificarea tuturor datelor, apasă butonul Blochează.
 3. Accesează butonul Proiectele mele și apoi butonul Trimitere.
 4. Descarcă formularul generat de platforma PNRR, îl semnează electronic, apoi îl încarcă în căsuța de dialog (pop up).
 5. Confirmarea înscrierii se face prin mesajul „Proiectul a fost transmis cu succes”

Pentru a vizualiza documentele depuse, inclusiv recipisa care confirmă depunerea, se accesează Proiectele mele – Proiect Digitalizare (se alege proiectul depus) – Documente Depunere.

Consultanții Vodafone sunt la dispoziția ta cu informații despre accesarea fondurilor pentru digitalizare, ce presupune transformarea digitală pentru IMM-uri și care sunt cele mai potrivite soluții digitale.

78 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne

Digital Romania - Solutii software pentru pasionatii de digitalizare