Digital Romania oferă soluții software pentru pasionații de digitalizare.

Descoperă avantajele pe care ți le aduce un soft de BI pentru departamentul de HR

UCMS by AROBS
Descoperă avantajele pe care ți le aduce un soft de BI pentru departamentul de HR

În contextul profesional actual, este esențial să poți extrage rapid și ușor informații din companie, cu ajutorul unui soft Power BI. Acesta este un instrument de extragere, vizualizare și prelucrare a datelor din organizația ta, pe baza cărora poți lua decizii importante din perspectivă de resurse umane, dar și de business. Pentru a descoperi mai multe despre potențialul unui soft Power BI și cum poate ajuta această soluție departamentul de HR, te invităm să citești în continuare.

Ce este un soft Power BI?

Power BI (Business Intelligence) este un instrument digital care permite extragerea, prelucrarea și vizualizarea datelor dintr-o companie. Este conceput pentru a ajuta organizațiile să analizeze date dintr-o varietate de surse, într-un sistem centralizat. Prin utilizarea unei funcționalități de tip Power BI, poți crea tablouri de bord, rapoarte și grafice interactive, cu orice tip de informații disponibile în bazele de date ale companiei tale.

Power BI poate reprezenta, de asemenea, o resursă extrem de valoroasă pentru departamentul de resurse umane. De ce? Pentru că acesta ajută specialiștii în HR să colecteze într-un singur loc date despre oameni, fie ei candidați sau angajați. Informațiile ce urmează mai apoi să fie analizate pot face parte din diverse categorii, precum date demografice, salarii, performanță, fluctuație de personal, absenteism, dar și alte informații utile care sprijină deciziile pe termen lung ale companiei.

Power BI – util pentru departamentul de HR

Unul dintre principalele avantaje ale Power BI este capacitatea sa de a se conecta la o varietate de surse de date, și de a le integra într-o singură locație centralizată. Acest lucru îți permite să obții o imagine completă a datelor, fără să fi nevoit să accesezi mai multe platforme în acest scop, fie ele platforme de recrutare, platforme interne sau alte surse.

Power BI oferă, de asemenea, o gamă largă de capabilități avansate de vizualizare și analiză,  care îți permit să identifici rapid și ușor modele, tendințe și perspective în companie, și să iei decizii informate pe baza constatărilor lor. Îți dorești să vezi în ansamblu date despre procesele de recrutare astfel încât să poți lua o decizie pentru procesele viitoare? Sau să analizezi mult mai ușor și rapid date cu privire la angajații tăi actuali, pentru a crește nivelul de retenție în companie sau chiar experiența angajaților? Un software de colectare și analiză a datelor, precum e Power BI, te poate ajuta în acest sens.

Interfață intuitivă și ușor de utilizat

În plus, Power BI are o interfață ușor de utilizat, care facilitează crearea, personalizarea și distribuirea unor rapoarte interactive pentru utilizatori. Cu Power BI, chiar și cei care nu au abilități tehnice avansate minime pot crea grafice și rapoarte cu aspect profesional.

Eficientizează luarea deciziilor

Power BI permite echipelor de HR să eficientizeze în mod semnificativ procesele, astfel poate reduce costurile, munca manuală și posibilele erori ce pot apărea în cadrul procesului manual de colectare și analiză a datelor. Această automatizare permite specialiștilor în HR să își îndrepte atenția spre alte sarcini, care necesită mai multă grijă.

Power BI îți oferă multe opțiuni de configurare

Power BI îți oferă o gamă vastă de opțiuni de personalizare care îți permit să configurezi tablourile de bord sau rapoartele pentru a răspunde nevoilor tale specifice. Aceasta include adăugarea de elemente vizuale, personalizarea schemei de culori și crearea de calcule personalizate. Reprezentarea vizuală a unor cantități mari de date îți permite o mai bună înțelegere a tendințelor și a diferitelor situații. În acest fel, poți preveni mult mai ușor schimbările bruște din compania ta, precum productivitatea scăzută sau demisiile în masă.

Facilitează colaborarea cu alte departamente

După ce ai creat și personalizat tablouri de bord sau rapoarte cu Power BI, poți distribui ușor informațiile cu alte persoane din companie, fie că vorbim de persoane din top management sau managerii altor departamente

Cu ajutorul acestei soluții poți realiza rapoarte pentru fiecare departament, pentru a avea un o imagine generală, spre exemplu, despre:

  • Numărul de angajați activi, numărul de angajați care au plecat, dar și numărul de angajați noi;
  • Distribuția demografică în functie de gen, vârstă, normă, vechime etc.;
  • Diferite rate de fluctuație din departament;
  • Numărul de zile de concediu: fie el de odihnă sau medical;
  • Numărul de ore suplimentare;
  • Alte date în funcție de specificul departamentului.

Astfel, Power BI facilitează colaborarea cu celelalte departamente și simplifică procesul de a lua diferite decizii importante.

Alege o soluție complexă pentru analiza datelor

Power BI este un instrument digital prin care poți extrage, prelucra și analiza datele din compania ta, pe baza cărora poți lua decizii informate de business și poți crea strategii  Având capacitatea de a se conecta la o varietate de surse de date, dar și capabilități avansate de vizualizare și analiză, Power BI este o soluție ideală pentru organizațiile din diferite domenii de activitate Aceasta este, de asemenea, o soluție eficientă pentru departamentele de resurse umane.

Un software de colectare și analiză a datelor îți oferă funcțiile de care ai nevoie pentru a profita la maximum de datele tale. Dacă ai nevoie de un astfel de soft în compania ta, scrie-le specialiștilor de la UCMS by AROBS la adresa de e-mail sales@ucms.ro, iar aceștia îți vor oferi cea mai bună soluție pentru nevoile tale.

Sursă: https://ucmsbyarobs.ro/3Gux8ei

150 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne

Digital Romania - Solutii software pentru pasionatii de digitalizare