Digital Romania oferă soluții software pentru pasionații de digitalizare.

Cum putem crește gradul de digitalizare în administrația publică și în mediul privat cu ajutorul platformelor low code

Chiar dacă suntem înconjurați de tehnologie și obiectele pe care le folosim zilnic au devenit tot mai inteligente, digitalizarea companiilor și a administrației publice încă ridică provocări.
Cum putem crește gradul de digitalizare în administrația publică și în mediul privat cu ajutorul platformelor low code

Chiar dacă suntem înconjurați de tehnologie și obiectele pe care le folosim zilnic au devenit tot mai inteligente, digitalizarea companiilor și a administrației publice încă ridică provocări. Fie că vorbim despre insuficienți oameni specializați, costuri ridicate sau perioade lungi de timp pentru livrarea soluțiilor, sunt dificultăți pe care organizațiile trebuie să le depășească pentru a crește gradul de transformare digitală. Aplicațiile low code, care au devenit din ce în ce mai populare, pot contribui la accelerarea digitalizării întrucât au un nivel ridicat de adaptabilitate la nevoile instituțiilor publice sau ale companiilor, se implementează rapid și cu un cost mult mai mic decât un sistem software dezvoltat la comandă.

Cum putem crește gradul de digitalizare în administrația publică și în mediul privat cu ajutorul platformelor low code.

Soluțiile low code sunt o alternativă convenabilă la aplicațiile și programele la comandă care trec prin procesul tradițional de dezvoltare software. Acestea facilitează accesul administrațiilor publice la produse moderne și performante la o fracțiune din cost și astfel servicii critice pentru cetățeni devin disponibile mai rapid și sunt mai eficiente. Pentru sectorul public, IMMuri sau start-upuri, unde bugetele sunt mai mici, platformele low code pot prelua cu succes presiunea digitalizării, fără a face rabat la performanță sau eficiență.

Economii de timp și de bani

Pentru administrația publică, dar și pentru mediul privat, nevoia principală este să optimizeze serviciile pe care le oferă și să crească eficiența în organizație, totul cu un cost cât mai mic, fără a face compromisuri la randamentul și securitatea soluțiilor implementate. Prin comparație cu tehnologiile tradiționale de dezvoltare și soluțiile custom, o platformă low code cum este Dynamic DOX, nu necesită timp pentru dezvoltarea propriu-zisă a componentelor, ci se configurează cu minime cunoștințe tehnice, chiar de către responsabilii de proces, prin tehnici de tip drag & drop, elemente predefinite sau formule tip excel, într-un timp foarte scurt. Timpul economisit astfel poate fi valorificat în optimizarea proceselor și serviciilor. În plus, pentru că o astfel de platformă nu implică o echipă numeroasă de dezvoltatori software, nu este dependentă de o infrastructură hardware sofisticată și reclamă mai puține resurse și servicii de mentenanță, este mult mai puțin costisitoare decât o aplicație dezvoltată la comandă. Pe lângă timpul și costul de implementare mult reduse, platformele low code precum Dynamic DOX oferă și adaptabilitate la schimbările apărute în activitate, spre exemplu cele legislative. Odată apărută, necesitatea de schimbare poate fi adresată foarte rapid, fără a depinde de o echipă de programatori sau de furnizorul de servicii de dezvoltare software.

Flexibil și intuitiv

Un beneficiu major al soluțiilor low code este că sunt concepute pentru a fi cât mai familiare și ușor de folosit de către utilizatori. Interfața este foarte prietenoasă, iar utilizatorul se acomodează rapid cu platforma – iconițe sugestive și instrumente familiare de lucru ajută utilizatorii neexperimentați și fără cunoștințe tehnice să folosească produsul la un nivel avansat. Cu Dynamic DOX pot fi create sau modificate facil fluxuri de lucru sau formulare de la cele mai simple până la cele mai complexe, fără programare și fără a apela la suport tehnic extern, totul cu numai câteva clicuri.

Soluțiile low code sunt expresia democratizării tehnologiei, transferând controlul către utilizatori, astfel că responsabilii de proces dintr-o instituție, nu doar departamentul de IT, pot interveni și adapta soluția la nevoile din cadrul organizației. În funcție de complexitate, modificările sau optimizările pot fi implementate în câteva minute sau în câteva ore. În orice caz, toate instrumentele necesare sunt disponibile la vedere în platformă și nu mai este necesar să apelezi la furnizor sau la o echipă tehnică de suport.

Un avantaj foarte important este capacitatea Dynamic DOX de a se integra cu celelalte sisteme din organizație. Multiplele opțiuni de integrare cu restul aplicațiilor și programelor software folosite în instituție facilitează comunicare și accesarea datelor și informațiilor. Departamentele, tehnologiile, datele sunt aduse împreună într-o singură platformă pentru o mai bună colaborare și procese de lucru mai eficiente.

Instalarea Dynamic DOX este simplă și nu necesită echipamente tehnice cu cerințe speciale. Soluția poate fi instalată atât în cloud, cât și pe serverele clientului. Varianta cloud vine cu o serie de avantaje în materie de securitate a datelor și mobilitate, întrucât platforma poate fi accesată de pe orice dispozitiv și ajută la o reducere semnificativă a costurilor de infrastructură hardware și software. Pentru scenariile cu cerințe specifice legate de stocarea datelor, platforma permite și instalarea pe serverele clientului.

Dynamic DOX este un produs românesc dezvoltat de Essensys Software. Essensys este un furnizor premium de soluții software și servicii end-to-end cu o experiență de peste 17 ani, atât pe piața internă, cât și la nivel internațional. Pe lângă web, cloud și mobile, portofoliul companiei include și servicii GIS. O îmbinare strategică de competențe tehnice care ne oferă o poziție privilegiată în piață, fiind printre puținii furnizori de software care pot oferi soluții integrate ce cuprind aplicații mobile, cloud și GIS.

 

89 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne

Digital Romania - Solutii software pentru pasionatii de digitalizare