Digital Romania oferă soluții software pentru pasionații de digitalizare.

Cererea pentru digitalizarea instituțiilor financiare nebancare s-a dublat în 2022

Softlead, singura platformă de tip marketplace din România care ajută companiile să aleagă soluția software potrivită, pe baza ADN-ului Digital, confirmă nevoia de digitalizare a instituțiilor financiare nebancare (IFN).
Cererea pentru digitalizarea instituțiilor financiare nebancare s-a dublat în 2022

În platforma Softlead.ro, în anul 2022, au fost primite de două ori mai multe solicitări de oferte pentru implementarea aplicațiilor software dedicate IFN-urilor, comparativ cu anul anterior. 

Dintre acestea, cele mai multe cerințe au în prim plan aplicațiile software care gestionează activitatea și interacțiunea cu fiecare client, efectuarea scoring-ului pentru evaluarea capacității de rambursare a creditelor, bonitatea financiară, calitatea portofoliului și managementul raportărilor către BNR. 

„Creșterea cerințelor pentru aplicații software dedicate instituțiilor financiare este o noutate pentru Softlead, în contextul în care cele mai multe dintre soluțiile pentru care s-a înregistrat apetit erau date de cele enterprise (ERP – Enterprise Resource Planning, CRM – Customer Relationship Management, managementul documentelor, BI – Business Intelligence etc.). Prin acoperirea celor mai importante domenii de activitate, printre care și sectorul bancar – financiar, Softlead își consolidează poziția de ecosistem integrat, ce le oferă companiile din toate industriile acces la peste o mie de opțiuni de soluții software și la furnizori/implementatori recunoscuți la nivel local și internațional”, spune Alexandra Roată, Co-Founder Softlead. 

Pentru a putea răspunde eficient interacțiunii cu fiecare client, este recomandat ca IFN-urile să aibă un flux de comunicare facil și un sistem complet funcțional de creditare online: procedura obligatorie conform normelor BCR – Know your Customer (KYC), semnarea online a documentelor, administrarea produselor de creditare, gestionarea creditelor active, managementul documentelor, emiterea rapoartelor financiare și contabile.

Credify, unul dintre principalii jucători din domeniu și partener Softlead, este o aplicație pentru creditarea 100% digitalizată. Aplicația oferă posibilitatea de intregrare prin API sau RPA cu alte aplicații utilizate. Dispune de un serviciu de tip KYC (Know Your Customer), oferindu-le IFN-urilor posibilitatea de acordare de credite online prin site-ul propriu și prin platforma Credify, semnarea documentelor printr-o semnătură calificată sau avansată, acces la campanii gratuite de marketing online, alerte prin SMS și sistem de plată cu cardul pentru ratele lunare.

Conform datelor BNR, anul 2021 a adus o creștere a apetitului românilor pentru împrumuturi, fiind înregistrate cu 41% mai multe față de primul an al pandemiei (2020). Acesta este și motivul pentru care tot mai multe instituții financiare au decis să faciliteze accesul la credite, oferindu-le clienților posibilitatea de a solicita online un credit potrivit nevoilor și istoricului lor.

Sursă: https://futurebanking.ro/cererea-pentru-digitalizarea-institutiilor-financiare-nebancare-s-a-dublat-in-2022
 


 

50 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne

Digital Romania - Solutii software pentru pasionatii de digitalizare