Digital Romania oferă soluții software pentru pasionații de digitalizare.

Achiziție în IT-ul românesc: AROBS, controlată de antreprenorul Voicu Oprean, preia Future WorkForce

Compania AROBS Transilvania Software, fondată de antreprenorul Voicu Oprean (foto), achiziționează grupul Future WorkForce Global, din Cluj-Napoca, specializat în soluții de automatizare a proceselor de business.
Achiziție în IT-ul românesc: AROBS, controlată de antreprenorul Voicu Oprean, preia Future WorkForce

Compania  AROBS Transilvania Software, fondată de antreprenorul Voicu Oprean (foto),  achiziționează grupul Future WorkForce Global, din Cluj-Napoca, specializat în soluții de automatizare a proceselor de business.

Grupul Future WorkForce Global, cu o cifră de afaceri de aproape 22 milioane lei în 2022, și-a început activitatea în 2017. În prezent are aproximativ 100 de specialiști în optimizarea și automatizarea proceselor de business folosind tehnologii și soluții inovatoare, precum Robotic Process Automation, AI și Machine Learning.

Cu birouri deschise în Cluj-Napoca și București, grupul deține filiale și în Londra și Munchen și susține că are parteneriate cu mari companii de tehnologie – UiPath, Microsoft, Celonis, Outsystems. 

„Achiziționarea grupului Future WorkForce Global reprezintă o extensie importantă a portofoliului nostru de servicii software și o consolidare a poziției pe care o ocupăm pe piața de automatizare inteligentă prin Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AI) și Machine Learning (ML). Automatizarea inteligentă devine tot mai importantă în peisajul de afaceri de astăzi, pe măsură ce organizațiile caută să simplifice operațiunile, să reducă costurile, totul având la baza creșterea eficienței echipelor”, a spus Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

El a mai adăugat că „odată cu preluarea FWF, continuăm extinderea noastră pe piețele internaționale, în special în UK și Germania, și completăm expertiza de automatizare a proceselor de afaceri pe care o deținem prin intermediul CoSo Olanda și Belgia, unde suntem prezenți sub brandul FastPath Automation”. 

De cealaltă parte, Mihai Balaj, director executiv FWF Global, a declarat că „această achiziție ne va pune și mai mult în valoare potențialul de creștere și ne va sprijini în extinderea bazei noastre de clienți, inclusiv prin crearea de sinergii suplimentare cu brandul de transformare digitală FastPath Automation al CoSo by AROBS, în Benelux.”

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Mihai Bălaj și Marius Bene, în roluri de directori executivi, Daniel Mureșan – CTO, și Voicu Oprean, președinte al Consiliului de Administrație. Rezultatele FWF vor fi incluse în situațiile financiare consolidate începând cu luna mai 2023.

AROBS, listată la Bursa de Valori București (BVB), a achiziționat, de la închiderea plasamentului privat din octombrie 2021, companiile Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic, Centrul de Soft GPS România, două entități din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, precum și SYDERAL Polska din Polonia. AROBS are în prezent o capitalizare de piață de peste 900 milioane de lei.

Sursă: https://www.startupcafe.ro/afaceri/achizitie-it-cluj-arobs-voicu-oprean-future-workforce.htm 

149 persoane au citit acest articol.

Horia Nes

Numele meu este Horia Neș sunt pasionat de digitalizare,  citesc constant despre proiecte noi si ofer consultanță pe partea de vânzari de solutii software.

0 Commentarii

Lasă un comentariu

Urmărește-ne

Digital Romania - Solutii software pentru pasionatii de digitalizare